מאמרים- השתלה
השתלת שיניים נועדה למלא מקום של שן או של מספר שיניים חסרות בפה.
גם אם בפיך הושמה תותבת כדי למלא את מקומן של שיניים חסרות, אתה עלול לחוש במספר בעיות:
• אי נוחות בפה בשל חיכוך התותבות בחניכיים.
• רפיון התותבות – הרגשה כאילו אתה עומד לאבד אותן בכל רגע.
• אי נעימות בפני הסביבה.
השתלת שיניים היא האלטרנטיבה הנעימה והבטוחה לבעיות אלה. ההשתלה מספקת פתרון קבוע לפרקי זמן ארוכים, וגם אם לאחר מספר שנים מתעוררת בעיה, ניתן לחזור בשנית על התהליך. מספר השתלים נקבע בהתאם למצב הפה ולגודל השיקום הנדרש.
למי מתאימה השתלה?
אם אתה מרכיב תותבות וחש בנוח איתן, אין כל סיבה לבצע השתלה.
אולם אם עליך להחליט על פתרון כדי למלא מקומן של שיניים חסרות, או אם נתקלת בבעית הסתגלות לתותבות, תוכל להיות מועמד להשתלת שיניים רק לאחר בדיקת רופא השיניים אשר יקבע האם עצם הלסת שבפיך גבוהה ורחבה מספיק, האם עצם זו קשיחה וחזקה מספיק לקליטת השתל והאם החניכיים בריאות.
מהי ההשתלה?
בתהליך ההשתלה מחדיר הרופא שתל מטיטניום לתוך עצם הלסת. במשך הזמן תאי עצם מתפתחים ומקיפים את השתל ומחזקים אותו במקומו. התהליך עצמו אורך במשך 4-6 חודשים.
תהליך ההשתלה מתבצע במספר שלבים: בשלב הראשון מוחדר השתל לעצם הלסת, החניכיים נתפרות מעליו והוא מושאר לתקופת היקלטות הנמשכת מספר חודשים. בשלב השני, לאחר מספר חודשים, יפתח הרופא שוב את החניכיים ויחבר לשתל מבנה מעין בורג שישמש כמשענת לכתר, גשר או תותבת אשר יורכבו בשלבי השיקום.
תהליך ההשתלה?
רופא השיניים יתן לך ודאי הנחיות לפני ההשתלה. תתבקש בוודאי לצחצח היטב שיניים ואף יתכן ותתבקש לקחת אנטיביוטיקה לפני ההשתלה כדי למנוע זיהום.
הרופא ירדים את הלסת בזריקת הרדמה מקומית, כפי שנעשה בעת ביצוע כל טיפול שיניים שגרתי, על מנת שלא תרגיש דבר בעת ההשתלה. ההשתלה עשויה לארוך משעה ועד מספר שעות בהתאם למספר השתלים המתוכננים לביצוע. הרופא ימקם את השתל בעצם ואחר כך יסגור את החניכיים מעל השתל בעזרת תפרים.
הוראות לאחר ההשתלה:
לאחר ההשתלה תושם בפיך קרוב לוודאי גזה אותה תתבקש לנשוך כדי לעצור דימום. בשעות שלאחר מכן עליך לאכול מזונות רכים ופושרים בלבד. אם אתה מרכיב תותבות בפיך, קרוב לוודאי שהרופא יורה לך שלא להרכיבה עד אשר יוציא את התפרים ממקום ההשתלה.
למחרת ההשתלה יש לבצע שטיפות פה במי מלח פושרים או בנוזל שטיפה אחר, שיומלץ על ידי הרופא, ולצחצח שיניים כרגיל. קרוב לוודאי כי הרופא יורה לך לקחת אנטיביוטיקה מהסוג והמינון המתאימים לך.
הרופא יקבע לך בוודאי תור כשבוע לאחר מועד ההשתלה להוצאת תפרים. באותה הזדמנות, אם אתה מרכיב תותבות, יבצע הרופא ריפוד מחדש כדי להתאימן למצב החדש של החניכיים.
במידה וחוך עולה, מקום ההשתלה מדמם, אם אתה חש בכאבים בלסת אשר אינם עוברים גם לאחר נטילת תרופות משכחות כאבים או בכל מקרה של תופעה חריגה, יש להתקשר לרופא השיניים.
השלב השני
השלב השני של ההשתלה, חשיפת השתל ומיקום המבנה (הבורג התומך) קצר בהרבה מההשתלה הראשונה, ומתבצע אף הוא תחת זריקת הרדמה מקומית.
שלב השיקום
לאחר כשבוע, כאשר החניכיים והלסת החלימו, ניתן להתחיל בשלב השיקום. תחילה יקח הרופא מידות ויזמין אותך למספר ביקורים נוספים. הרופא יחליט על פי מצב הפה האם להרכיב על בסיס השתל גשר, תותבת נשלפת או תותבת קבועה.
צוות המרפאה ישמח לתת לך מידע נוסף לגבי השתלות ולענות על כל שאלה שתתעורר במהלך השלבים השונים.


השתל הוא גוף מתכתי קטן, דמוי בורג, המוכנס לתוך עצם
הלסת על מנת לשמש תחליף לשורש השן.
לאחר החדרת הבורג קיימת תקופת המתנה
של 4-6 חודשים המאפשרת את קליטת השתל בעצם.
השלב הבא: על "השורש" המלאכותי מורכב מבנה מיוחד,
עליו ניתן לבנות כתר או גשר או לתמוך ולייצב תותבת.
השתלים עשויים מטיטניום: מתכת חזקה התואמת ביולוגית
לרקמות העצם והחניכיים ועמידה בפני הכוחות הפועלים בפה.
שתלי הטיטניום נקלטים בלסת תוך יצירת מגע ישיר והדוק
עם העצם (אוסאואינטגרציה)